Home L'Ammonite
Francais Het gebied Kamers - Prijzen Activiteiten Cardabelle Beoordelingen Contact

Cirque de Navacelles

Cirque de Navacelles

Cirque de Navacelles, één van de 3 keteldalen die Frankrijk rijk is. Het is een cirkel in steen, gevormd door de rivier La Vis die hier een reusachtige meander diep tussen verticale rotswanden heeft uitgesleten.
Beneden in dit 325 meter diepe dal ligt het sprookjesachtige dorp, Hameau de Navacelles, met huizen uit de 10e eeuw.
Het gebied Les Causses et Cévennes waar Cirque de Navacelles een onderdeel van is, is in juni 2011 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De natuur is zo waanzinnig mooi met als grote attractie de waterval die in het dorp neerklettert en waar je kunt zwemmen en springen. Maar je kunt natuurlijk ook zomaar aan de rivier zitten en je buik vol eten aan de pruimen, bramen en vijgen die om je heen voor het plukken hangen.
Tijdens de wandelingen, oa. naar de herbron van de rivier en Les Moulins de la Foux, zie je de meest fantastische kleuren en wordt je overwelmd door heerlijke geuren en kan je genieten van een welhaast natuurlijke stilte.

Niet alleen wandelen, ook kan je mooie fietstochten maken over verlaten wegen die een ieder zal verbazen over de diversiteit aan hoogtes en percentages.
Afijn op onze pagina « activiteiten » kunt u lezen wat u zoal kunt verwachten rondom de Cirque.

Na zo’n dag van ontspannende inspanning kunt u vervolgens bij ons tot rust komen en genieten van een heerlijk driegangenmenu, incl. wijn en kaas én een goede nachtrust.

Wij kijken naar u uit en verwelkomen u graag in L’Ammonite.

 

 

Het dorp
Het kerkje van Cirque de Navacelles
De waterval
º Home L'Ammonite º Kamers - Prijzen º Activiteiten º Cardabelle º  Contact º